Lubelskie Restaurant Week. Konkurs

Knedle dyniowe ze śliwką w Botanice? A może karp w sosie żurawinowym smażony w migdałach w Bajglu? Trwa jesienna edycja Festiwalu Restaurant Week. Zapraszamy do udziału w konkursie!

Rozpoczęła się jesienna edycja Festiwalu Restaurant Week. Tym razem jej hasło przewodnie to „Kochaj jedzenie!”. Kochaj – więc szanuj. Nie marnuj.

* Szanuj - przechowuj świadomie i mądrze.
* Dbaj każdego dnia - rozsądnie planuj posiłki.
* Zdobywaj z sercem - kupuj mniej i częściej.
* Nie wyrzucaj - zamrażaj, susz, rób koktajle.
* Dziel się - z bliskimi i potrzebującymi.
* Zabieraj do domu - nie zostawiaj resztek w restauracji.
* Nie marnuj - uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu.

Co wspólnego z niemarnowaniem jedzenia ma jedzenie w restauracji, gdzie – wydawałoby się – jedzenia marnuje się właśnie najwięcej?


- Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu, uczestnicząc w Festiwalu goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach – piszą organizatorzy. –  Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba.

Rezerwacje stolików w festiwalowej cenie 49 zł za trzydaniowy obiad i festiwalowy koktajl dostępne są już na www.RestaurantWeek.pl.

Dla tych z Państwa, którzy zechcą wziąć udział w naszym konkursie, mamy 3 podwójne wejściówki do dowolnej restauracji uczestniczącej w festiwalu w terminie do 31 października.

Wystarczy tylko odpowiedzieć na zadanie konkursowe:
Jakie zabiegi stosuje Pani/ Pan w swoim domu, by nie marnować żywności?

Dobrymi praktykami warto się dzielić. Wypowiedź wraz z imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu należy przesłać na adres: anna.soria@nocowanie.pl do wtorku 22 października włącznie. W tytule maila należy umieścić adnotację „Konkurs”. Ogłoszenie wyników w środę 23 października o godzinie 12.21 na łamach naszego portalu.

Sponsorem nagród w konkursie jest Restaurant Week S.C.

W lubelskiej jesiennej odsłonie festiwalu Lubelskie Restaurant Week – bierze udział 27 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród nich są m.in.: Bajgiel, Botanika - z Kazimierza, Stół i Wół, Muuucho, Willa Filiks, EGO w Hotelu Alter, czy debiuty: Spokojna 2, Za Kulisami czy Bistro Pazłotko. Pełna lista na stronie: https://restaurantweek.pl/restaurants?location=7-Lubelskie

Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Otwarcie rezerwacji: od 19 września
Festiwal: 16-31 października


Kazimierski Portal Internetowy jest patronem medialnym imprezy.

Skomentuj



Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Zimowe szaleństwo podczas Ferii 2021! Szukasz miejsca, gdzie odpoczniesz? Marzy Ci się szusowanie na nartach? Sprawdź listę noclegów z ofertami specjalnymi na ferie zimowe.
Wyjazd to idealny pomysł na perfekcyjny Dzień Kobiet 2021. Jeżeli szukasz interesującego miejsca, zobacz co oferują właściciele obiektów na ten szczególny dzień.
Pokaż stopkę