Kuchnia i Wino w programie Gout France 2017

Skomentuj (2)

Kazimierska restauracja Kuchnia i Wino znalazła się pośród 155 polskich restauracji oraz 2000 z całego świata, biorących udział w trzeciej edycji Gout de France.

To już trzecia edycja „Goût de France / Good France”, wydarzenia które 21 marca, pierwszego dnia wiosny, gromadzi wszystkich miłośników francuskiej kuchni wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach.

- W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności – zapowiadają organizatorzy.

Każde zgłoszone menu ma eksponować francuską gastronomię w całej jej różnorodności, przy zachowaniu dla każdego szefa kuchni swobody w dostosowaniu oferty do dostępnych na miejscowym rynku produktów wysokiej jakości.

Tego dnia, również w Kazimierzu Dolnym będziemy mogli spróbować wyjątkowych francuskich przysmaków. Otóż Restauracja Kuchnia i Wino została wybrana spośród 2000 restauracji na całym świecie do wzięcia udziału w programie Gout France 2017.

- Każdego dnia ciężko pracujemy, aby uzyskać jak najwyższą jakość serwowanych dań oraz obsługi naszych gości, w związku z czym jesteśmy nagradzani i wyróżniani – mówi Bartłomiej Stefański, właściciel restauracji Kuchnia i Wino. – Nasza Restauracja Kuchnia i Wino została wyróżniona Czapką w międzynarodowym Przewodniku Gault&Millau 2016 i 2017 oraz Certyfikatem Jakości TripAdvisor 2016. Dodatkowo każdego roku bierzemy udział w Slow Food Polska - Gęsina na Św. Marcina. Teraz wielkie wyróżnienie Ambasadora Francji w Polsce dopuszczające nas Gout France jako jednej z 2000 restauracji.

Jakie menu dostępne będzie tego dnia w Restauracji Kuchnia i Wino? Pojawią się w nim m.in: przystawki: carpaccio, tatar, pierogi; zupy: bulion, grzybowa, sezamowa i consome; dania główne: sztufada wołowa, jesiotr, golonka, kaczka, koza, sum czy sandacz oraz desery: tarta czekoladowa, deska serów, lody, mus i chleb. Całość menu znaleźć można na stronie internetowej restauracji.

21 marca, na całym świecie w wybranych restauracjach będzie serwowane tylko menu oparte na kuchni francuskiej. Opiekunem całej akcji w Polsce jest Ambasador Francji w Polsce.

Skomentuj


Dodane komentarze (2)

Mapa

Restauracje

Restauracja Botanika


Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Poniżej znajdziesz listę obiektów gotowych udostępnić miejsca noclegowe dla osób z Ukrainy, szukających schronienia w naszym kraju. Skontaktuj się z właścicielem obiektu i uzgodnij szczegóły....
To osoby tworzą świąteczną atmosferę. Jest tyle pięknych miejsce w Polsce, gdzie można spędzić Święta Wielkanocne 2025. Sprawdź listę obiektów, które przygotowały na ten czas ofertę specjalną.
Pokaż stopkę