W okolicach Kazimierza kucharze najlepsi!

zobacz więcej (6)

Poznaliśmy najlepszych szefów kuchni na Lubelszczyźnie. Zostali oni wyłonieni spośród 10 kucharzy z całego województwa, którzy zmierzyli się ze sobą w konkursie Good Chef 2016 podczas Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie. Najlepsi z nich pracują w okolicach Kazimierza!

Najlepszym Szefem Kuchni Regionalnej Lubelszczyzny oraz zwycięzcą Konkursu na Najlepszą Golonkę Województwa Lubelskiego została jedyna kobieta pośród nominowanych - Agnieszka Filiks z restauracji Siwy Dym w Celejowie. W konkursie Good Chef 2016 zajęła ona drugie miejsce tuż za Piotrem Wójcikiem z Restauracji Sarzyńskich w Lublinie, którego uznano za najlepszego szefa kuchni Good Chef 2016.

- To dla mnie niezwykle prestiżowa nagroda. Tak naprawdę udowodniłam sobie, że jestem dobrym szefem kuchni i potrafię szybko przygotować coś, co jest smaczne i niesamowite. Do swoich potraw użyłam produktów regionalnych i połączyłam je z produktami sezonowymi – mówi Agnieszka Filiks. - Na przygotowanie czterech dań mieliśmy bardzo mało czasu, a ja postanowiłam zrobić pierogi. Koledzy nawet mi mówili, że za wysoko podniosłam poprzeczkę.

Nie jest to pierwsze zwycięstwo w konkursach kulinarnych Agnieszki Filiks. Może się ona poszczycić m.in. trzykrotnym zajęciem pierwszego miejsca w konkursie Lubelskie Smaki oraz wyróżnieniem Złota Łyżka Dziennika Wschodniego.

Wśród szefów kuchni nominowanych do konkursu Good Chef 2016 znalazł się także Kamil Pieklak z Restauracji Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym.

 

Skomentuj



Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Weekend listopadowy 11-12 listopada 2020 to dobry moment na krótki wypad za miasto. Zrelaksuj się w jednym z naszych obiektów. Zobacz oferty specjalne przygotowane na ten czas.
Przyszłości nie przepowiadamy, ale możemy pomóc Ci zorganizować niezapomniany wyjazd Andrzejkowy. Sprawdź naszą ofertę noclegową przygotowaną specjalnie na Andrzejki 2020.
Pokaż stopkę