Tort z Kazimierza najlepszy w Polsce!

Skomentuj (22)

zobacz więcej (6)

Ponad 200 ręcznie wykonanych cukrowych kwiatów, listków i… miesiąc pracy. Ale warto było. Tort weselny z Pracowni Artystycznej Sarzyński okazał się rewelacją V edycji branżowych Targów Expo Sweet 2013 w Warszawie.

Targi Expo Sweet 2013 to największa impreza tego typu w branży cukierniczej i lodziarskiej w Polsce. Niemal 10 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej. Trzy dni wystaw, pokazów i konkursów. Ponad 100 wystawców z kraju i zagranicy, wśród nich Pracowania Artystyczna Sarzyński z Kazimierza. Przygotowany przez Igę Sarzyńską i zespół cukierników z Pracowni tort weselny, który internauci nazwali „Słodki powiew wiosny”, zdobył pierwsze miejsce w V Konkursie – Wystawie Tortów Okolicznościowych.

- Chciałam zaprezentować na tym torcie to, co najbardziej kocham w cukiernictwie artystycznym: kwiaty cukrowe plus efekt farby akwarelowej oraz moją ulubioną kolorystykę: delikatny róż, ecru, przełamany mocniejszym kolorem grejpfrutowym.

Nic więc dziwnego, że zachwyt jury podzieliła także publiczność targów, przyznając tortowi z Kazimierza nagrodę publiczności.
Iga Sarzyńska nie ukrywa, że te nagrody to spełnienie jej marzeń. I ogromne wyróżnienie, bo za rok sama zasiądzie w jury tego prestiżowego konkursu.

Targi Expo Sweet 2013 już się zakończyły. Jakie są najbliższe plany Pracowni Artystycznej Sarzyński?

- Cały styczeń pracowaliśmy nad nową kolekcją tortów 2013 – mówi Iga Sarzyńska. – Przygotowaliśmy dwanaście nowych tortowych kreacji w 14 opracowanych w naszej pracowni smakach, z których klienci najczęściej wybierają kawowo – malinowy, toffi z porzeczką i migdał z miętą. Zdjęcia wkrótce będą dostępne w specjalnym katalogu. Wczoraj odbyła się sesja fotograficzna do magazynu „Weranda”, gdzie wkrótce ukaże się artykuł na temat naszych ciasteczek.

W planach Pracowni Artystycznej Sarzyński są również szkolenia. Najbliższe - w Lubece pod katem marcepanowej słodyczy, która wkrótce uzupełni ofertę Pracowni.

 

Skomentuj


Dodane komentarze (22)

  • klient164913
    Iga tort jest przepiękny wielkie gratulacje i życzę sukcesów ciotka z łodzi
  • Kamila J.
    Tort przepiękny!!! Po prostu dzieło sztuki cukierniczej. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów:)
  • pijany znad Grodarza
    ja " pisałem" z Meksyku
  • Szok
    Pijany przestań kamuflowac nazwiska(wiesz ze tego nie lubię ) tylko pisz po imieniu Lejba Dawidowicz .Mam nadzieję ze nie czyhasz na mnie nad Grodarzem żeby po głowie przyłożyć .
  • pijany znad Grodarza
    @ Szok. Gadasz,, jak Trocki.
  • Szok
    Nie rób sobie j... ach ten smak i zapach a ten unijny kołchoz musiał wszystko zepsuć fuj!wtedy nawet mortadela i pasztetowa były pachnące i pyszne a nie tak jak teraz papier toaletowy i żelatyna
  • pijany znad Grodarza
    @ Szok. Zwariowałeś. Szynkę za czasu KOMUNISTOW? i jeszcze ja. Chłopo-robotnik.
    Ten Okrasa chyba z Francji i szynkę mógł jeść. Że z plastyku, to wina też Komuny, ale Francuskiej..
  • Szok
    Pijany nie denerwuj mnie !jadłeś szynkę 20 lat temu? z całą pewnością mowię ze jadłeś i doskonale wiesz jaka jest różnica pomiędzy tamtą a tym dziwolągiem dzisiejszym- co to z mięsa klejonego żelowanego i ni smaku ni zapachu nie posiada.Tez się mamy tym zachwycać ? a niektóre wyglądają ładnie .
    Dlatego wolę tradycyjny prawdziwy tort .Jury jak w każdym show mówia to co producenti sponsor każe a nie to co myśli.Okrasa i Brodnicki tez mieli byc tacy ''wielcy kucharze ''a sprzedali się i reklamują towary pseudo spożywcze.Jaki kucharz używałby chociazby marchewki z'' supermarkietu''plastikowej i bez zapachu i smaku?
  • Ewa Ewart
    @Pijany - niejednemu psu burek, nie jadla i nie zje bo mdli ją na sam widok, sukcesu gratuluje a takim tortom mowi nie.
  • Aneta Gawryluk
    Oj przykre to nasze społeczeństwo... Widzę,że niektórym ciężko pogodzić się z sukcesem innych. Ja gratuluję z całego serca i jestem wielką fanką Pani tortów zarówno ze względu na estetykę wykonania jak ich smak! Jurorami w konkursie byli najlepsi w Polsce cukiernicy, to chyba samo mówi za siebie...
  • pijany znad Grodarza
    no i proszę. MALKONTENCI maja sie dobrze. Dobrze? . Bardzo dobrze.\np tak Ewa Ewart, Nie dość, że zawłaszczyla NAZWISKO kobiety tak uznanej przez film dokumentu, to jeszcze gada, że jadła przeterminowany tort. Dwa w jednym?
  • malgorzata m
    Milo popatrzeć ale czy jesć?
  • Ewa Ewart
    dziekuje za taki tort co przelezal miesiac czasu zanim byl gotowy, kolorowe kwiatuszki ciesza oko ale zrec taki ulep ?!? najlepszy tort - placek + krem i dodatki owoce orzechy itp, za kilogramy marcepanu dookola dziekuje
  • Szok
    Znowu prymuchy pokosztowałeś i czepiasz się.
  • Maria Kargol
    Gratuluję z całego SErca!
  • pijany znad Grodarza
    @ sSzok nie wściekaj się. Wiem, że Ty to nie malkontent w nicku, ale w tym przypadku to nim jesteś. Pozdrawiam.
  • Klaudia Z
    Ale extra!Powód do dumy musieli włożyć w to wiele pracy . Gratulacje :D
    Kolejny dowód na to że Kazimierz to miasto magi i sukcesów <3 Niezwykłe miejsce
    Pozdrawiam
  • Szok
    Umiem czytać pijany , co ma do tego publicznośc ? ''publiczność'' żre fast foody w Polsce co jest ogromnym nieporozumieniem ponieważ Polska kuchnia jest jedną z najlepszych na świecie.Tzw publicznośc jada zupki z torebki , margarynę z utwardzaczy i licho wie czego jeszcze i co ? to ma byc wyznacznik ? .Pijany coraz bardziej utwierdzam się w tym że mylisz osoby, nie piszę tu jako malkontent. Mimo ze wiem kto ;;nim;; jest.
  • pijany znad Grodarza
    Szok, jak to Szok:" wolę subtelną elegancję(o smaku nie wspomnę"
    "Nie wspomniał", ale wspomniał. I to jeszcze jak.
    Z artykułu:"
    Nic więc dziwnego, że zachwyt jury podzieliła także publiczność targów, przyznając tortowi z Kazimierza nagrodę publiczności." No i. Kiedyś pisywał komentarze malkontent. Nie pisze, może pisze, jako Szok?
    Ludzie. Kraj sławi Kazimierz - Kazimierz wypina się du..? / nie wiem czy dobre U wstawiłem/
  • Szok
    Gratuluje sukcesu , ale mimo wszystko wolę subtelną elegancję(o smaku nie wspomnę) tortów które robiono na długo przed wojnami światowymi i rewolucjami aż do czasów obecnych , te''disnejlendy'' nie przemawiają do mnie .Nie ma to jak naturalny tort z prawdziwym kremem bez barwników i udziwnień .Ten'' miesiąc ''mnie trochę przeraził

Mapa

Restauracje

Sarzyński - Restauracja Na Piętrze


Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Weekend listopadowy 11-15 listopada 2021 to dobry moment na krótki wypad za miasto. Zrelaksuj się w jednym z naszych obiektów. Zobacz oferty specjalne przygotowane na ten czas.
Przyszłości nie przepowiadamy, ale możemy pomóc Ci zorganizować niezapomniany wyjazd Andrzejkowy. Sprawdź naszą ofertę noclegową przygotowaną specjalnie na Andrzejki 2021.
Pokaż stopkę