W niedzielę natomiast, 8 lipca, tym razem o godzinie 13.00 zapraszamy na Festiwal Kuchni Polskiej – Kuchnię Galicyjską i Lubelską. I znowu tak jak w dniu poprzednim do konkursu staną kucharze zawodowi i amatorzy, którzy przygotują przystawki, zupy i dania główne z regionu Lubelszczyzny i Galicji Wschodniej. Kulinarne prezentacje odbędą się przy akompaniamencie muzyki w wykonaniu popularnych klezmerskich bandów.
Obydwa konkursy oceniać będzie jury profesjonalne pod przewodnictwem Hanny Szymanderskiej, autorki wielu książek o tradycjach kulinarnych i kuchni regionalnej, i Kurta Schellera - prezesa Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników oraz 20 osobowe jury smakoszy (tzw."ślepe jury").
Goście (dorośli i dzieci), którzy odwiedzą Festiwal Smaku będą mogli uczestniczyć w konkursach i zabawach. Dla uczestników wspólnej zabawy i zwycięzców konkursów przewidziano wiele nagród w tym: weekendy na promach linii Unity Line, pobyty weekendowe w karkonoskich i kazimierskich hotelach oraz wiele nagród rzeczowych.
Do udziału w konkursach kulinarnych zapraszamy mieszkańców Kazimierza i ich gości. Regulaminy konkursów dostepne na stronie internetowej: www.dobrysmak.pl lub telefonicznie: Marcin Kapel - 0607 792 223, Katarzyna Szeptycka – 0607 792 316
Na Festiwal Smaku w Kazimierzu zapraszają organizatorzy: Sudety IT – Festiwale Smaku, Restauracja u Fryzjera oraz Urząd Miasta Kazimierza Dolnego.