Zapraszamy do lokalu położonego na przystani pasażerskiej w malowniczej scenerii wiślanej.
W oczekiwaniu na rejs lub po powrocie proponujemy Państwu smaczną kuchnię, miłą obsługę oraz niezapomniane widoki.
Oferujemy posiłki dla osób indywidualnych, grup zorganizowanych oraz wycieczek szkolnych.
Ponadto organizujemy elegancką i smaczną oprawę cateringową podczas imprez organizowanych na statkach.
Menu:
ZUPY
1.Pomidorowa z makaronem - 6,00 zł.
2.Ogórkowa - 6,00 zł.
3.Żurek - 6,00 zł.
4.Flaki wołowe - 9,00 zł.
5.Gulaszowa - 9,00 zł.
DANIA OBIADOWE
1.Kotlet schabowy - 13,00 zł.
2.Grillowany filet z kurczaka - 13,00 zł.
3.Grillowany stek z karkówki - 13,00 zł.
4. Golonka pieczona w piwie (100 g.) - 4,50 zł.
3.Filet z piersi kurczaka w parmezanie - 13,00 zł.
4.Skrzydełka pikantne z kurczaka - 12,00 zł.
5. Placek po węgiersku - 19,00 zł.
6.Sandacz –filet (100 g.) - 12,00 zł.
7.Sola –filet (100 g.) - 9,00 zł.
8.Dorsz –filet (100 g.) - 8,00 zł.
9.Panga –filet (100 g.) - 7,00 zł.
10.Pierogi z mięsem - 14,00 zł.
11.Pierogi z soczewicy - 12,00 zł.
12.Pierogi ruskie - 12,00 zł.
13.pierogi z kapustą i grzybami - 14,00 zł.
13.Naleśniki z owocami, z serem i bitą śmietaną (3 szt.) - 14,00 zł.
14. Sałatka grecka - 16,00 zł.
15.Sałatka z kurczakiem - 17,00 zł.
Rybę i golonkę podajemy wg. wagi
DODATKI
1.Frytki - 5,00 zł.
2.Ziemniaki opiekane półksiężyce - 5,00 zł.
3.Talarki ziemniaczane - 5,00 zł.
4.Zestaw surówek - 7,00 zł.
5. Mizeria - 3,50 zł.
6.Pieczywo - 1,50 zł.
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej / Project supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union
W okresie do kwietnia do czerwca 2015 roku Firma realizuje projekt: Bar „Przystań” w Kazimierzu Dolnym – modernizacja zaplecza gastronomicznego oraz promocja kuchni i produktów lokalnych.” współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej. Celem projektu jest wzrost konkurencyjności restauracji Bar „Przystań” w Kazimierzu Dolnym poprzez poprawę jakości świadczonych usług gastronomicznych i wdrożenie dobrych praktyk szwajcarskich. Głównym działaniem projektu będzie zakup wyposażenia gastronomicznego do prowadzonej kuchni. Dodatkowo do menu Baru wprowadzone zostaną produkty lokalne oraz dania z kuchni regionalnej. Partnerami Projektu są: Żegluga Pasażerska, Bobik Aktywny Wypoczynek, Jarosław Jaszczyński - tłocznia soków, Paweł Czopek PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE MIX (EkoBus).