Sąsiad na widelcu

Skomentuj (16)

zobacz więcej (9)

Kazimierski rynek we wtorkowy wieczór zamienił się w wielka jadalnię. W światłach jupiterów pod okiem kamer i publiczności wybrańcy, którym przypadła w udziale rola jury próbowali potraw przygotowanych przez kazimierzaków. Jak gotuje się w Kazimierzu?

Kazimierska kuchnia. Czym wyróżnia się na tle potraw kuchni polskiej? Bywalcy Esterki – a wcześniej restauracji Hotelu Polskiego Berensa z nostalgią wspominają pyszne dania rybne takie jak lin zapiekany w śmietanie – ulubione danie Hanki Ordonówny – czy też sum lub miętus po żydowsku. Hitem był podobno delikatny rosół z węgorza.

Czy i tym razem Wisła dostarczyła inspiracji uczestnikom kulinarnych zmagań programu „Sąsiad na widelcu”? Co gotowali kazimierzacy? I najważniejsze – kto gotował?


Wiadomo jedynie, że w rywalizacji wzięły udział dwie rodziny z Kazimierza, które pod okiem szefów kuchni Roberta Sowy i Ewy Olejniczak przygotowywały swoje ulubione potrawy wykorzystując obowiązkowe składniki wręczone im przez prowadzącego program. Która z rodzin zwyciężyła? O tym decydowali sąsiedzi – kazimierzacy, którym przypadła w udziale rola jury.

Realizowany przez TVP1 kulinarny show „Sąsiad na widelcu” pokazuje Kazimierz od kuchni.  Jaki to Kazimierz – okaże się już 14 września o 18.00.


Fot. Maks Skrzeczkowski

 

Skomentuj

Przeciągnij i upuść zdjęcia, lub kliknij

Jak chcesz dodać komentarz?

lub

Podpisz się, aby dodać komentarz

Jak chcesz dodać komentarz?

lub

lub zarejestruj się


Dodane komentarze (16)


Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Długi weekend majowy. Weekend majowy 2016.
Oferty na Komunię Świętą. Pierwsza Komunia Święta.
Pokaż stopkę